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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Tabuleiros Costeiros.
Data corrente:  21/08/2020
Data da última atualização:  15/04/2021
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  GOMES, T. C. de A.; MELO, P. L. A. de; SANTOS, T. A.; PEREIRA, K. T. de O.; COSTA JUNIOR, J. C. da; SANTOS, T. C. dos; ARAUJO, J. L. P.
Afiliação:  TAMARA CLAUDIA DE ARAUJO GOMES, CPATC; PAUL LINEKER AMARAL DE MELO; TAIS ALMEIDA SANTOS; KARLLY THAYANNY DE OLIVEIRA PEREIRA; JAKSON CAVALCANTE DA COSTA JUNIOR; THIAGO CANDIDO DOS SANTOS; JOSE LINCOLN PINHEIRO ARAUJO.
Título:  Recomendações para o uso de composto orgânico adicionado de vinhaça em cultivo de cana-de-açúcar.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Aracaju: Embrapa Tabuleiros Costeiros, 2019.
Série:  (Embrapa Tabuleiros Costeiros. Comunicado Técnico, 229).
ISSN:  1678-1937
Idioma:  Português
Thesagro:  Álcool; Bagaço; Cana de Açúcar; Resíduo Industrial; Resíduo Orgânico; Vinhaça.
Thesaurus Nal:  Cane sugar; Plant residues.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/215509/1/COT229.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPATC25719 - 1UMTFL - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  11/02/2015
Data da última atualização:  22/02/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  MIDORIKAWA, G. E. O.; SOUZA, M. de L. M. de; SILVA, O. F.; DIAS, J. do S. A.; KANZAKI, L. I. B.; HANADA, R. E.; MESQUITA, R. M. L. C.; GONCALVES, R. C.; ALVARES, V. S.; BITTENCOURT, D. M. C.; MILLER, R. N. G.
Afiliação:  GLAUCIA E. O. MIDORIKAWA, UnB; MARIA DE LOURDES MENDES DE SOUZA, CTAA; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; JUREMA DO SOCORRO AZEVEDO DIAS, CPAF-AP; LUIS I. B. KANZAKI, UnB; ROGERIO E. HANADA, INPA; RENATA M. L. C. MESQUITA, INPA; RIVADALVE COELHO GONCALVES, CPAF-AC; VIRGINIA DE SOUZA ALVARES, CPAF-AC; DANIELA MATIAS DE C BITTENCOURT, CPAA; ROBERTO N. G. MILLER, UnB.
Título:  Characterization of Aspergillus species on Brazil nut from the Brazilian Amazonian region and development of a PCR assay for identification at the genus level.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  BMC Microbiology, v. 14, n. 138, 2014.
DOI:  10.1186/1471-2180-14-138
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Brazil nut is a protein-rich extractivist tree crop in the Amazon region. Fungal contamination of shells and kernel material frequently includes the presence of aflatoxigenic Aspergillus species from the section Flavi. Aflatoxins are polyketide secondary metabolites, which are hepatotoxic carcinogens in mammals. The objectives of this study were to identify Aspergillus species occurring on Brazil nut grown in different states in the Brazilian Amazon region and develop a specific PCR method for collective identification of member species of the genus Aspergillus. Results:Polyphasic identification of 137 Aspergillus strains isolated from Brazil nut shell material from cooperatives across the Brazilian Amazon states of Acre, Amapá and Amazonas revealed five species, with Aspergillus section Flavi species A. nomius and A. flavus the most abundant. PCR primers ASP_GEN_MTSSU_F1 and ASP_GEN_MTSSU_R1 were designed for the genus Aspergillus, targeting a portion of the mitochondrial small subunit ribosomal RNA gene. Primer specificity was validated through both electronic PCR against target gene sequences at Genbank and in PCR reactions against DNA from Aspergillus species and other fungal genera common on Brazil nut. Collective differentiation of the observed section Flavi species A. flavus, A. nomius and A. tamarii from other Aspergillus species was possible on the basis of RFLP polymorphism. Conclusions:Given the abundance of Aspergillus section Flavi species A. nomius ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Castanha-do-brasil; Pragas e doenças.
Thesagro:  Aflatoxina.
Thesaurus NAL:  Aspergillus.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/102994/1/castanha-Robert.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA12585 - 1UPCSP - DD2014/2042014.00204
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